بیمه ارز دیجیتال چیست

بیمه ارز دیجیتال چیست

4 ماه قبل  |

آنچه در این مقاله میخوانید

با گسترش سریع بازار ارزهای دیجیتال، پذیرش آن‌ها در سیستم مالی سنتی نیز رو به افزایش است. دولت‌ها در تلاش هستند تا روش‌هایی برای استفاده از ارزهای دیجیتال در بانک‌های مرکزی خود پیدا کنند و نهادهای مالی نیز در حال بررسی امکان ارائه خدمات مربوط به ارز دیجیتال به مشتریان خود هستند.

جهان غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال، یک دنیای پر از هیجان است که امکان دسترسی به محصولات، برنامه‌ها و خدمات مالی فوق‌العاده را برای کاربران در سراسر دنیا فراهم می‌کند. اما این دنیای جدید نیز دارای ریسک‌ها و خطرات خود است. آیا می‌توان با استفاده از صنعت بیمه در جهان ارزهای دیجیتال، این ریسک‌ها را کاهش داد؟ آیا بیمه می‌تواند گام بعدی مهم در این حوزه باشد؟ در این مقاله از استاد ترید، شما با مفهوم بیمه ارز دیجیتال چیست و کاربردهای آن در این حوزه آشنا خواهید شد.

 

بیمه ارز دیجیتال چیست؟
بیمه ارز دیجیتال چیست؟

 

بیمه ارز دیجیتال چیست؟

بیمه، یک راه حل برای محافظت در برابر خسارت‌های ناگهانی است و بیمه ارز دیجیتال نیز همین وظیفه را دارد. بازار نوسان‌گیر ارزهای دیجیتال گاهی اوقات مورد حملات هکری قرار می‌گیرد که در پی آن، سرمایه‌گذاران میلیون‌ها دلار را از دست می‌دهند و به این صنعت ضررهای چشمگیری وارد می‌شود. بر اساس گزارش رویترز، دو مورد از بزرگترین حملات هکری در حوزه ارز دیجیتال شامل سرقت ۶۱۵ میلیون دلار از یک پروژه مرتبط با بازی اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) و سرقت ۲۳.۳ میلیون دلار از رونین (Ronin) بوده است که امکان انتقال ارز دیجیتال بین بلاکچین‌های مختلف را فراهم می‌کند.

شرکت Chainalysis در گزارش جرایم مربوط به ارزهای دیجیتال سال ۲۰۲۲ خبر داده است: در سال ۲۰۲۱، جرایم مرتبط با ارزهای دیجیتال به سطح جدیدی از افزایش رسیده و مقدار دریافتی آدرس‌های غیرقانونی از ۷.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۱۴ میلیارد دلار افزایش یافته است.

 

بیمه ارز دیجیتال چیست
بیمه ارز دیجیتال چیست

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین ارزهای دیجیتال حوزه بیمه

مقابله با جرایم ارزهای دیجیتال

برای مقابله با امواج گسترده جرایم ارزهای دیجیتال، صرافی‌های بزرگی مانند بایننس و کوین بیس ادعا کرده‌اند که دارایی‌های سرمایه‌گذاران را در برابر سرقت بیمه می‌کنند. اما وقتی شما در یک طرح کلاهبرداری مجبور به اشتراک‌گذاری رمز و اطلاعات ورود خود با دیگران می‌شوید، بیمه صرافی‌ها قادر به کمک به شما نخواهد بود. کوین بیس در وب‌سایت خود اعلام کرده است: «کوین بیس دارای بیمه جرم است که بخشی از دارایی‌های دیجیتال نگهداری شده در سیستم‌های ذخیره‌سازی این صرافی را در برابر خسارت‌های ناشی از سرقت و حملات سایبری محافظت می‌کند. با این حال، بیمه ما شامل خسارات ناشی از از دست رفتن اطلاعات ورود شما و دسترسی غیرمجاز به حساب کوین بیس یا کوین بیس پرو نمی‌شود.»

صرافی بایننس در سال ۲۰۱۸ برای حفاظت از سرمایه کاربران، صندوق دارایی تضمین شده برای کاربران یا SAFU را راه‌اندازی کرد که در آن بخشی از سرمایه معامله شده را بیمه می‌کرد. در سال ۲۰۱۹، بایننس به دلیل یک حمله هکری ۴۰ میلیون دلار از دست داد. با این حال، براساس ادعای این صرافی، سرمایه‌گذاران تحت تاثیر قرار نگرفتند و خسارت آن‌ها از طریق SAFU جبران شد.

در صورت سرقت سرمایه و حملات سایبری، شرکت‌های بیمه ارز دیجیتال تازه‌تاسیس ممکن است بخشی از سرمایه از دست رفته را پرداخت کنند، اما نه صرافی و نه سرمایه‌گذار سرمایه خود را به‌طور کامل بازیابی نخواهد کرد. در واقع، خسارت‌های ناشی از نوسانات بازار ارز دیجیتال یا دچار شدن کاربران به کلاهبرداری‌هایی مانند طرح‌های پانزی، تحت پوشش بیمه‌نامه‌ها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، این بیمه‌ها آسیب‌های وارده به کیف پول‌های سخت‌افزاری و انتقال ارزهای دیجیتال به شخص ثالث را پوشش نمی‌دهند و از سرمایه کاربر در برابر سقوط و ورشکستگی بلاک چین محافظت نمی‌کنند.

تاریخچه بیمه ارز دیجیتال چیست

لویدز لندن (Lloyds of London) شرکتی بود که برای اولین بار نوعی بیمه ارز دیجیتال با سقف ۱,۰۰۰ یورو (حدوداً ۱,۳۵۳ دلار) را روانه بازار کرد. این شرکت با همکاری اتحادیه Atrium و شرکت Coincover تشکیل شد تا سرمایه کاربران را در برابر سرقت‌های مربوط به کیف پول‌های آنلاین محافظت کند. سقف این نوع بیمه قابل تغییر است و بر اساس قیمت ارزهای دیجیتال تنظیم می‌شود.

به این معنی که حتی در صورت نوسان قیمت‌ها، فرد بیمه شده می‌تواند غرامت متناسب با ارزش دارایی‌های خود دریافت کند. اما نکته قابل توجه این است که ارزهای دیجیتال هنوز در آمریکا قانونی نیستند و توسط دولت پشتیبانی نمی‌شوند. بنابراین، ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و لایت کوین، تحت پوشش شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) یا شرکت حمایت از سرمایه‌گذار اوراق بهادار (SIPC) قرار نمی‌گیرند.

آیا صرافی‌های ارز دیجیتال دارایی‌های شما را بیمه می‌کنند؟

صنعت بیمه ارز دیجیتال هنوز در مراحل نوپاست و بسیاری از ارزهای دیجیتال هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند. اکثر بیمه‌ها برای مشتریان عمومی طراحی نشده‌اند و تنها کسب‌و‌کارها و شرکت‌های بزرگ را تحت پوشش قرار می‌دهند. صرافی‌ها و شرکت‌های کیف پول ارز دیجیتال بیمه‌هایی را برای محافظت در برابر خطرات امنیتی و حمله‌های سایبری تهیه می‌کنند.

بیمه‌های دیگر هنوز در حال توسعه هستند و احتمالا پوشش‌های جدیدی مانند بیمه دیفای (DeFi) نیز به زودی معرفی خواهند شد که می‌توانند خسارت‌های ناشی از توقف یک سرویس، از دست رفتن کلید خصوصی و یا حوادث ناگوار دیگر را تحت پوشش قرار دهند. اما این نوع بیمه‌ها هنوز برای مشتریان در دسترس نیستند. در واقع، میزان حفاظت یک مشتری بسیار به نوع سرویسی که توسط او استفاده می‌شود، بستگی دارد. برای دسترسی به امنیت کامل در سطح پایه، حتما باید از تایید هویت دومرحله‌ای (۲FA) استفاده شود.

در این صورت هنگام ورود از کاربر خواسته می‌شود که اطلاعات اضافی مثل یک کد را وارد کند. همچنین برای ذخیره بسیاری از ارزهای دیجیتال می‌توان از کیف پول سخت ‌افزاری استفاده کرد. استفاده از کیف پول‌های نرم‌ افزاری راحت‌تر است، اما دسترسی به آن‌ها برای هکرها نیز آسان‌تر است. کیف پول‌های سخت افزاری آفلاین هستند و با استفاده از یک فناوری به نام Air gap در برابر بسیاری از حملات هکری بسیار مقاوم هستند.

اکثر صرافی‌ها، برنامه‌های امنیتی دیگری مثل طرح‌های مختلف بیمه ارز دیجیتال ارائه می‌کنند. بر خلاف بانک‌ها، این طرح‌ها توسط بیمه‌های دولتی پشتیبانی نمی‌شوند؛ اما اگر صرافی هک شود دارایی‌های شما حفظ می‌شود و بسته به مقداری که در بیمه شخص شده است، به شما خسارت پرداخت می‌شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین سایت های NFT برای خرید و فروش

آیا دنیای ارز دیجیتال به بیمه نیاز دارد؟

فقط در سال ۲۰۲۱، بازار ارزهای دیجیتال چندین بار مورد حملات هکری قرار گرفت. در حمله به پالی نتورک (Poly Network)، ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه از کیف پول‌های اتریوم، BSC و پالیگان (Polygon) سرقت شد. پروتکل کریم فایننس (Cream Finance) دو بار هک شد و در کل ۱۵۰ میلیون دلار از اتریوم، بیت کوین و استیبل کوین از دست رفت.

در ماه دسامبر نیز، هکرها حدود ۲۰۰ میلیون دلار را از کیف پول‌های اتریوم و BSC سرقت کردند. سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال می‌تواند سودآور باشد، اما بازار نوسانی آن نیز ریسک‌های بزرگی را به همراه دارد. نیاز فوری به بیمه در این حوزه وجود دارد، اما بیمه‌نامه‌ها و حق بیمه بر اساس سوابق تاریخی تعیین می‌شوند. با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال هنوز در حال رشد است، سوابق تاریخی کمی دارد و نوسانات آن، کار را بسیار چالش‌برانگیز می‌کند. با افزایش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، توجه هکر‌ها به کیف پول‌ها و صرافی‌های ارز دیجیتال جلب شده است.

به عنوان مثال، Crypto.com در روز ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) اعلام کرد که این سایت هک شده و از حساب ۴۰۰ کاربر آن، برداشت‌های غیرمجاز انجام شده است. به دنبال این حوادث، شرکت لویدز لندن اعلام کرد که از استراتژی‌های متنوعی برای کاهش ریسک استفاده کرده و کیف پول‌های سخت افزار‌ی، کیف پول‌های چند امضایی و مسائل امنیتی مربوط به سرورها را تحت پوشش قرار خواهد داد. بیمه ارز دیجیتال می‌تواند شکاف‌های امنیتی این حوزه را پر کرده و از سیستم‌های آسیب‌پذیر و پرنوسان محافظت کند.

 

ضرورت و اهمیت بیمه ارز دیجیتال
ضرورت و اهمیت بیمه ارز دیجیتال

ضرورت و اهمیت بیمه ارز دیجیتال

هدف اصلی بیمه ارز دیجیتال، محافظت در برابر خسارت‌هایی است که در بازار ارزهای دیجیتال اتفاق می‌افتد. البته بیمه‌نامه‌های ارز دیجیتال خود به خود منحصربه‌فرد هستند زیرا ارزهای دیجیتال قانونی نیستند و عوامل تاثیرگذار بر آن‌ها با عوامل تاثیرگذار بر سیستم‌های پرداخت و سرمایه‌گذاری دیگر مثل اوراق بهادار، سهام یا حساب‌های بانکی متفاوت است. نوسانات قیمتی، هک و کلاهبرداری‌ها، عوامل اصلی اثرگذار بر بلاک چین و ارزهای دیجیتال هستند. در ادامه، عوامل تاثیرگذار بر بازار ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نوسانات قیمتی

ارزهای دیجیتال معروف به نوسانات شدید هستند. بازار ارز دیجیتال ممکن است در یک روز یا حتی در طی چند ماه، تغییرات قابل توجهی را تجربه کند. این تغییرات ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله تصمیمات دولتی یا حتی یک توییت از یک شخصیت مشهور مثل ایلان ماسک رخ دهد. برای نمونه، قیمت بیت کوین که اولین و با ارزش‌ترین ارز دیجیتال است، در روز ۸ نوامبر ۲۰۲۱ (۱۷ آبان ۱۴۰۰) بیش از ۶۷,۰۰۰ دلار بود.

اما در ۱۴ ژوئن ۲۰۲۲ (۲۴ خرداد ۱۴۰۱)، قیمت بیت کوین به حدود ۲۲,۰۰۰ دلار کاهش یافت، که نشان‌دهنده سقوط ۶۷ درصدی قیمت بیت کوین در طی ۷ ماه است. این نوسانات بیشتر به خاطر جوان بودن بازار ارزهای دیجیتال است و بسیاری از اقتصادهای جهان هنوز در مورد پذیرش آن مردد هستند. در نهایت، نوسانات فقط یکی از دغدغه‌های سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال است.

هک

یکی از بزرگترین تهدیداتی که دنیای ارز دیجیتال را در معرض خطر قرار می‌دهد، هک و حمله‌های سایبری است. تاکنون، تعداد زیادی از هک‌ها در صرافی‌های ارز دیجیتال رخ داده و میلیون‌ها دلار دارایی دیجیتال به سرقت رفته است. در سال ۲۰۲۰، هکرها از صرافی سنگاپوری کوکوین (KuCoin) ۲۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال را سرقت کردند. بزرگ‌ترین هک ارز دیجیتال در آگوست ۲۰۲۱ رخ داد که در آن ۶۱۰ میلیون دلار سرمایه از پلتفرم غیرمترکز پالی نتورک ربوده شد. البته، هکرها در همان ماه بخش عمده‌ای از این سرمایه را به پالی نتورک بازگرداندند.

دومین هک بزرگ این حوزه نیز در ۲۳ مارس ۲۰۲۲ (۳ فروردین) رخ داد و ۵۴۰ میلیون دلار ارز دیجیتال از پروژه رونین سرقت شد. علاوه بر این‌ها، هک منجر به فروپاشی صرافی‌هایی مثل Mt Gox ژاپن نیز شده است. بر خلاف دارایی‌های حقیقی سرقت شده که می‌توان با بستن حساب‌های سارق آن‌ها را کنترل کرد، بدون داشتن کلیدهای خصوصی به هیچ وجه نمی‌توان ارزهای دیجیتال به سرقت رفته را از هکر بازیافت کرد و این یک مانع قانونی دیگر برای ارزهای دیجیتال است. این اتفاق دقیقا در اکتبر ۲۰۲۱ افتاد. یک هکر ۱۸ ساله ۱۶ میلیون دلار دارایی دیجیتال را از صرافی Indexed Finance سرقت کرد و سپس ناپدید شد. علی‌رغم شناسایی هکر، هیچکاری از دست صرافی برنیامد.

کلاهبرداری

در ۳ ژوئن ۲۰۲۲ (۳ فروردین)، گزارشی از کمیسیون فدرال تجارت (FTC) منتشر شد که نشان داد از ۱ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۲ دی ۹۹) تا ۳۱ مارس ۲۰۲۲ (۱۱ فروردین ۱۴۰۱)، بیش از ۴۶,۰۰۰ نفر سرمایه‌ای بالغ بر ۱ میلیارد دلار را در کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال از دست داده‌اند. FTC متوجه شد که مقدار سرمایه‌ از دست رفته در این حوزه از هر روش پرداخت دیگری بیشتر است.

دولت آمریکا نیز مطلع شد که ۷۰ درصد از کلاهبرداری‌ها به بیت کوین مربوط بوده است و بیش از نصف کلاهبرداری‌ها از طریق آگهی، پست یا پیام مخرب در شبکه‌های اجتماعی انجام گرفته است. مشکل دیگر برای سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال، از دست رفتن یا فراموش کردن کلید خصوصی است که همانند یک رمز عبور عمل می‌کند. از آنجایی که امکان بازیابی کلید خصوصی وجود ندارد، فراموش کردن آن منجر به از دست رفتن کل سرمایه موجود در حساب می‌شود. اگر کلید خصوصی در یک دستگاه یا سرویسی مثل کیف پول (که امکان دسترسی به اینترنت را دارد) ذخیره شده باشد، هکرها می‌توانند این کلیدها را بدزدند.

اکنون که ارزهای دیجیتال در آستانه تبدیل شدن به یک روش پرداخت اصلی هستند، این مشکلات هنوز وجود دارند. در نتیجه، تقاضا بزرگی برای بیمه ارز دیجیتال وجود دارد که باعث شده‌ است برخی از بیمه‌گران اولین قدم‌ها را در این زمینه بردارند.

مطلب پیشنهادی: پاسپورت گیت‌ کوین چیست؟

نحوه کار بیمه ارز دیجیتال چگونه است؟

در ایالات متحده، سرمایه‌گذارانی که دارای اوراق بهادار قراردادی مثل اوراق قرضه یا سهام هستند، معمولا از پشتوانه بیمه‌ای دولت آمریکا یا شرکت‌های خصوصی برخوردار هستند. اما سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال از این حفاظت‌ها محروم هستند. در این شرایط، بیمه ارز دیجیتال می‌تواند از دارایی‌های سرمایه‌گذاران این حوزه محافظت کند.

در حال حاضر، به دلیل وقایعی مثل سرقت سرمایه، تقاضای بالایی برای بیمه ارز دیجیتال وجود دارد؛

اما مشکل اصلی بیمه‌گران خود فرایند بیمه‌نویسی است. چون به‌دلیل نبود قوانین منسجم در صنعت بیمه ارز دیجیتال، ارزیابی ریسک در این حوزه پیچیده‌تر است. برخی از استارت‌آپ‌های جدید در این حوزه فعالیت می‌کنند، اما هنوز به طور کامل و عمیق به حل این مسئله نپرداخته‌اند. اگر این صنعت در حال توسعه تا این اندازه غیرقابل پیش‌بینی است، چگونه می‌توان از امنیت ارزهای دیجیتال خود مطمئن شد؟ در این شرایط، بیمه ارز دیجیتال شرکت‌هایی مثل جمینای (Gemini) می‌تواند مفید واقع شود.

یوسف حسین، مدیر مقابله با ریسک در جمینای می‌گوید: «تاکنون به‌دلیل استانداردهای امنیتی ضعیف، کنترل‌های داخلی، سیاست‌های حوزه ارز دیجیتال و وقوع هک‌های بزرگ که در سال‌های گذشته منجر به از دست رفتن سرمایه‌های زیاد شده است، بیمه‌گران برای بیمه کردن صنعت ارز دیجیتال مردد بودند. در نتیجه، اکثر صرافی‌ها یا قادر به دریافت بیمه نبودند و یا به‌‌ علت هزینه‌های بالای بیمه از آن اجتناب می‌کردند.

اما ما با موفقیت توانستیم به بیمه‌گران ثابت کنیم که شرکت جمینای نیویورک یک صرافی امن است که در آن کاربران می‌توانند با روش‌های قانونی و امن به خرید، فروش و ذخیره ارزهای دیجیتال بپردازند.» نحوه کار بیمه کاملا به ‌آمادگی شرکت برای بیمه کردن دارایی‌های دیجیتال بستگی دارد. برای مثال، شرکت کوین بیس گفته است: « ما در حال ساخت یک اقتصاد و یک سیستم مالی کریپتویی هستیم که شفاف‌، کارآمد، قابل دسترس و منصفانه‌تر است.

در سال ۲۰۱۲ کار خود را با این ایده شروع کردیم که هر کسی در هر مکانی باید بتواند به راحتی بیت کوین ارسال کرده و دریافت کند. در حال حاضر، ما یک پلتفرم قابل اعتماد و ساده را برای دسترسی به اقتصاد ارز دیجیتال ارائه کرده‌ایم.» و البته این شرکت در کار خود جدی است. کوین بیس دارای ۷۳ میلیون کاربر تایید شده، ۱۰,۰۰۰ نهاد مختلف و ۱۸۵,۰۰۰ همکار و شریک در ۱۰۰ کشور دنیا است. سرمایه موجود در این پلتفرم نیز ۲۵۵ میلیارد دلار است. نحوه کار بیمه‌ ارز دیجیتال در عین ساده بودن پیچیده است.

با اینکه ارزهای دیجیتال در آمریکا قانونی نیستند، پولی که صرف خریداری ارزهای دیجیتال می‌شود (مثل دلار، یورو و پوند) قانونی است. پول قانونی استفاده شده برای خریداری ارز دیجیتال، بخشی از ریسک سبد سرمایه‌گذاران است که بیمه‌گران آن را ارزیابی می‌کنند و تصمیم می‌گیرند که بیمه را صادر کنند یا خیر.

چرا بیمه ارز دیجیتال موفق خواهد شد؟

۱. شفافیت بیشتر در حوزه قانون‌‌گذاری

ارز دیجیتال چند سالی است که وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که بسیاری از شرکت‌های رسمی، از جمله نهادهای مالی بزرگ و سازمان‌های دولتی، تمایلی به پذیرش ارزهای دیجیتال ندارند. بخشی از این بی‌میلی به پذیرش می‌تواند به وضعیت قانون‌گذاری این حوزه مرتبط باشد، البته این وضعیت به‌سرعت در حال تغییر است. در ماه ژانویه، یک شرکت امانی در ایالت داکوتای جنوبی با دریافت امتیاز بانک متولی از سازمان کنترل ارز (OCC) به اولین بانک قانونی دارایی‌های دیجیتال در آمریکا تبدیل شد و توانست با همکاری نهادهای مالی سنتی، به کاربران خود خدمات ارز دیجیتال ارائه دهد.

در اوایل همان ماه، OCC به بانک‌های ملی و انجمن‌های پس‌انداز فدرال اجازه داد تا در شبکه‌های تایید نود (گره) مستقل مشارکت داشته باشد و از استیبل کوین‌ها برای خدمات پرداخت‌ استفاده کنند. قبل از این اجازه، OCC با صدور ۲ دستورالعمل در سال گذشته میلادی اعلام کرد که بانک‌های ملی می‌توانند به مشتریان خود خدمات ارز دیجیتال ارائه دهند و از سپرده‌هایی که ذخیره استیبل کوین‌ها هستند، نگهداری کنند. سازمان بورس اوراق بهادار آمریکا (SEC) نیز اقدامات مشابهی را در رابطه با ارزهای دیجیتال انجام داده است.

SEC با انتشار بیانیه‌ای در ماه دسامبر، توضیح داد که کارگزاران و معامله‌گران چگونه باید از اوراق بهادار ارز دیجیتال نگهداری کنند تا مورد برخورد اجرایی قرار نگیرند. قانون‌گذاری باعث می‌شود که نهادهای مالی سنتی ارزهای دیجیتال را بپذیرند و احتمالا مسیر را برای سرمایه‌گذاری‌های بسیار بزرگ‌تر در فضای ارز دیجیتال باز خواهد کرد.

با ایجاد یک چهارچوب نظارتی روبه‌رشد، شرکت‌هایی که مایل به استفاده از مزیت‌های ارز دیجیتال هستند به سرمایه‌گذاری در این حوزه روی می‌آورند. تبدیل شدن ارزهای دیجیتال به یک جریان اصلی با گذر زمان عملی خواهد شد. ایجاد یک چهارچوب نظارتی توسعه‌یافته به بیمه‌گران کمک خواهد کرد تا از قابلیت‌های بیمه در فضای ارز دیجیتال استفاده کنند. البته این شرایط به سطح بالایی از آموزش و تحصیلات نیاز دارد. با تکامل قانون‌گذاری و برجسته‌تر شدن ریسک‌های مربوط به این زمینه، شرکت‌ها و مدیران آن‌ها درک بهتری از گزینه‌ها و روش‌های موجود برای کاهش ریسک‌ خواهند داشت.

۲. افزایش پذیرش دارایی‌های دیجیتال

پاندمی کووید ۱۹ با ایجاد تحولات دیجیتال عمده در تمام سازمان‌ها، باعث شده تا ارزش دارایی‌های دیجیتال بیشتر به چشم بیاید. با پشتیبانی پاندمی و افزایش شفافیت در قانون‌گذاری، ارزهای دیجیتال در حال رشد و تکامل سریعی هستند. اکثر بانک‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ارز دیجیتال هستند و برخی حتی ارزهای دیجیتال خود را راه‌اندازی کرده‌اند. بانک‌های سنتی، با اینکه هنوز منتظر چراغ سبزی از سوی قانون‌گذاران برای پذیرش عمومی ارزهای دیجیتال هستند، این بازار را در طول سال‌ها مورد نظر قرار داده و خود را برای ورود به آن آماده کرده‌اند.

حالا که چهارچوب نظارتی در حال شکل‌گیری است و باور اینکه ارزهای دیجیتال پایدار خواهند بود، در حال گسترش است، شرکت‌های بیشتری به دنبال استفاده از فرصت‌های این حوزه هستند. احتمالا در ماه‌های آینده، شرکت‌های سنتی بیشتری در بازار ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری خواهند کرد و با توجه به اینکه این شرکت‌ها دارای بیمه هستند، بیمه‌های خود را گسترش خواهند داد تا دارایی‌های دیجیتالی که در اختیار دارند نیز تحت پوشش قرار بگیرند.

۳. رشد دیفای

سیستم مالی غیرمتمرکز یا دیفای (برنامه‌های مالی که بر اساس قراردادهای هوشمند کار می‌کنند و نیازی به کنترل یک دولت یا شرکت متمرکز ندارند) در سال ۲۰۲۰ محبوبیت زیادی پیدا کرد و سرمایه کل قفل شده (TVL) در آن به چندین میلیارد دلار رسید. این موفقیت احتمالا در سال‌های آینده ادامه خواهد داشت. تاکنون، فعالیت دیفای بیشتر بر پایه سرمایه‌گذاران خرد بوده است، اما در ۱۲ ماه آینده، تمرکز این حوزه بیشتر بر جذب سرمایه‌گذاران نهادی خواهد بود. با تغییرات در قوانین اجرایی، احتمالا قانون‌گذاران نیز تلاش خواهند کرد تا فضای دیفای را بهتر درک کنند.

از نظر شرکت‌هایی که به‌دنبال حفاظت از دارایی‌ها و کارکنان خود هستند، بیمه‌های سنتی همیشه ارزشمند هستند چون نقص‌های فناوری و مسئولیت مدیران و سرپرستان را پوشش می‌دهند. شرکت‌های دیفای تفاوت زیادی با یکدیگر دارند و این باعث می‌شود که ارائه یک طرح بیمه جامع برای این شرکت‌ها سخت‌تر باشد. با این حال، راهکارهای بیمه خلاقانه‌ای در این حوزه وجود دارند که به‌زودی به نمایش در خواهند آمد.

۴. رشد ارزش بیت کوین

بیت کوین، که سال ۲۰۲۰ را به‌عنوان یک گزینه سرمایه‌گذاری حاشیه‌ای آغاز کرد، تا پایان همان سال، قیمت آن چندین برابر شد. این افزایش قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، قطعا بر بازار بیمه تاثیر گذاشت. با افزایش ارزش ارزهای دیجیتال، سرمایه‌داران، چه نهادی و چه خصوصی، نیاز بیشتری به حفاظت از دارایی‌های خود احساس می‌کنند. با رشد ارزش این دارایی‌ها، شرکت‌های مالی، چه برای خود و چه از طرف مشتریان خود، سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال را افزایش می‌دهند.

و هر چه سرمایه‌گذاری توسط اشخاص یا شرکت‌ها در ارزهای دیجیتال بیشتر شود، تقاضا برای بیمه نیز افزایش خواهد یافت. صنعت بیمه سنتی نیز به‌تدریج با دارایی‌های دیجیتال کنار می‌آید، اما همچنان موضع محتاطانه خود را حفظ خواهد کرد. هم‌زمان با رشد و تکامل بازار، بسیار مهم است که دارندگان و معامله‌گران ارز دیجیتال با بیمه‌گران باتجربه مشورت کرده و برای انتخاب بهترین راهکارهای مقابله با ریسک از آن‌ها راهنمایی بگیرند.

مطلب پیشنهادی: معرفی ۷ ارز دیجیتال با پشتوانه طلا

۵. مشارکت و همکاری بیشتر

شاید در گذشته، ارزهای دیجیتال با شک و تردید مواجه بودند، اما با سهامی عام شدن شرکت‌های کریپتویی متعدد در اخیر، رشد صنعت ارز دیجیتال روشن‌تر از همیشه به نظر می‌رسد. تبدیل شدن یک شرکت به سهامی عام (از طریق عرضه اولیه، لیست شدن مستقیم یا روش SPAC) در کنار مزایای مختلف، ریسک‌هایی نیز دارد که باید توسط راهکارهای بیمه پوشش داده ‌شوند و از سرمایه‌گذاران و سرمایه‌داران محافظت شود. انتظار می‌رود که فعالیت‌ ادغام و به‌کارگیری نیز در فضای بلاک چین و ارز دیجیتال رشد کند.

در نیمه اول سال ۲۰۲۰، ارزش کل ادغام و به‌کارگیری ارز دیجیتال از سال ۲۰۱۹ پیشی گرفت و به اوج ۵۹۷ میلیون دلار رسید. میانگین حجم معاملات نیز بیش از دو برابر شد. این روند رشد در سال‌های آتی نیز ادامه خواهد داشت. قانون‌گذاری، سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال را برای نهادهای مالی سنتی آسان‌تر خواهد کرد. احتمالا شرکت‌های مالی سنتی شروع به ادغام با شرکت‌های کریپتویی مثل صرافی‌ها و شرکت‌های فناوری خواهند کرد و خدمات آن‌ها نیز گسترش خواهد یافت. این باعث می‌شود که سرمایه‌های بیشتری به فضای ارز دیجیتال وارد شود.

ادغام و تملیک نیز ریسک‌هایی دارد که به کمک راهکارهای مختلف مثل بیمه مدیران و سرپرستان (به اختصار D&O) و بیمه ریسک معاملاتی می‌توان آن‌ها را کاهش داد. با شفافیت بیشتر در قانون‌گذاری و پذیرش گسترده‌تر ارزهای دیجیتال توسط نهادهای مالی سنتی، علاقه به ارزهای دیجیتال نیز افزایش خواهد یافت. در حال حاضر، صنعت بیمه ارز دیجیتال هنوز نتوانسته پاسخگوی تقاضای موجود برای بیمه در این فضا باشد. اما با ادامه رشد این حوزه، تغییراتی بزرگی در عرصه بیمه رخ خواهد داد. شرکت‌هایی که با دارایی‌های دیجیتال کار می‌کنند باید از ریسک‌های موجود و نحوه کنترل آن‌ها آگاه باشند و مناسب‌ترین شرکت بیمه را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنند.

کلام آخر

در حال حاضر، ارزهای دیجیتال به یک جریان اصلی و محبوب تبدیل شده‌اند و با افزایش علاقه و سرمایه‌گذاری مردم در دارایی‌های دیجیتال، رشد این صنعت بیشتر و بیشتر خواهد شد. پتانسیل‌های موجود در این صنعت قانون‌گذاری نشده تقریبا نامحدود‌ هستند و این باعث می‌شود که صنعت ریسک‌گریز بیمه برای ورود به دنیای ارز دیجیتال تردید داشته باشد.

با این حال، این به معنی کمبود فرصت‌های مناسب در بازار ارز دیجیتال نیست. در بازار ارز دیجیتال با دقت عمل کنید، کیف پول خود را امن نگه دارید و با آگاهی سرمایه‌گذاری کنید. در مطلب فوق خواندید که بیمه ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی در این حوزه دارد. نظر شما درباره آینده صنعت بیمه در دنیای ارز دیجیتال چیست؟ دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

چطور با تخفیف کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنیم؟

در اینستاگرام

پیج استاد ترید را دنبال کنید

در تلگرام

کانال استاد ترید را دنبال کنید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارزش دوره: 17٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: 11,800,000 تومان