پلن معاملاتی چیست؟ نحوه ساخت یک پلن قدرتمند

پلن معاملاتی چیست؟ 9 گام برای ایجاد یک پلن معاملاتی موفق

11 ماه قبل  |

آنچه در این مقاله میخوانید

مقدمه

بازارهای مالی و سیستم کار آن‌ها برای بسیاری از افراد ناشناخته است و فکر می‌کنند که ترید یعنی بازی یا قمار کردن، اما حقیقت این است که برای کسب سود پایدار و نگه داشتن آن در مدت طولانی، باید دو کار را به خوبی انجام دهید؛ کنترل ریسک و سرمایه، داشتن یک طرح یا پلن معاملاتی جامع و دقیق.

برای هر کسی که قصد دارد در بازارهای مالی معامله کند، داشتن یک برنامه معاملاتی ضروری است. پلن معاملاتی همان راهبرد شما برای شناسایی و رفع خطاهای خود و برنامه جامع برای تصمیم‌گیری درست در هر شرایطی است. بازارهای مالی عظیم مثل فارکس و کریپتو روزانه نوسانات شدید چشمگیری را تجربه می‌کنند، و اگر شما به عنوان یک مبتدی در بازار بدون هیچ برنامه‌ای عمل کنید، حتما ضرر سختی خواهید دید.

برای نثبت و تدوین یک برنامه برای معاملات خود باید به نکاتی مانند سبک و نحوه معامله خود، میزان ریسکی که می‌توانید تحمل کنید، میزان ریسک به ریوارد (R/R) در استراتژی خود، مشخص کردن روزها و تعداد دفعاتی که در هفته یا ماه معامله می‌کنید و … باید توجه داشته باشید، که در واقع شما با مشخص کردن سوالات بالا شما یک پلن معاملاتی ساده برای خود درست کردید.

در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر و کامل‌تر در این موضوع صحبت کنیم.

مطلب پیشنهادی: بهترین جملات انگیزشی در مورد سرمایه‌ گذاری

پلن معاملاتی چیست

پلن معاملاتی، منظور برنامه‌ای منظم و سیستماتیک برای انجام تمام فعالیت‌ها و معاملات شماست. برای داشتن چنین برنامه‌ای، باید پارامترهای مختلف ریسک، حد زیان، حد سود، زمان معامله و استراتژی را در نظر بگیرید. این پلن یا برنامه نوعی نقشه راه برای نظم دادن به تکنیک‌ و استراتژی‌ معاملاتی به شکلی منطقی است، که این چهارچوب در پیدا کردن و انجام معاملات موفق و درک کردن نقاط ضعف و قوت به شما کمک می‌کند.

اینکه شما در بازارهای مالی بدون برنامه و پلن معاملاتی مشخص معامله کنید بسیار پر ریسک است و امکان دارد دارایی‌های خود را به سادگی از دست بدهید. در بازار ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات شدید و هیجانی، داشتن برنامه مشخص و مدون حتما توصیه می‌شود. به علاوه تعداد بسیار زیادی ارز و جفت ارز در بازارهای مالی وجود دارند که با استفاده از پلن معاملاتی شما بر روی تعداد مشخصی از آنها تمرکز کرده و راندمان معاملات خود را بالا می‌برید.

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که تکنیک‌ها الگوها و استراتژی‌های بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند سودده باشند، اما لزوما همه آنها برای شما مناسب نیستند. برای کسب نتایج بهتر شما باید استراتژی مناسب شرایط روحی و کاری خودتان انتخاب کرده و آن را در پلن معاملاتی خود بنویسید.

انجام این کار برای افرادی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت می‌کنند کاری دشوار که به انجام بک تست، مطالعه و دقت بالایی نیاز دارد. اما وقتیکه توانستید این برنامه را بنویسید، آن را به هیچ وجه تغییر ندهید و به برنامه خود پایبند باشید. برای اینکه به عملکرد و بازدهی برنامه خود مطمئن باشید باید بارها از آن بک تست گرفته و با اکانت دمو یا با استفاده از paper trading سایت تریدینگ ویو Tradingview استراتژی خود را آزمایش کنید.

مطلب پیشنهادی: تله خرسی چیست

اهمیت داشتن پلن معاملاتی

اهمیت داشتن یک برنامه برای معاملات در از بین بردن استرس و کم کردن ریسک در تمام معاملات شماست، به طور مثال، وقتی شما از روی پلن و برنامه عمل می‌کنید دقیقاً می‌دانید که در هر زمان چه کاری باید انجام دهید و اگر قرار است معامله شما ضرر کند، شما به چه مقدار از دارایی خود را از دست می‌دهید، که این امر ذهن شما را آرام کرده و همشی میدانید که چه کاری دارید انجام می‌دهید، پس مانند یک معامله‌گر حرفه‌ای عمل کرده و به نتایج دلخواه خود می‌رسید.

 

بررسی عملکرد

از جزئیات مهم و اصلی حرفه معامله‌گری بررسی میزان عملکرد و درصد موفقیت استراتژی شما در یک دوره زمانی مشخص است. طبق مطالبی که در بالا گفته شد، استراتژی‌های معاملاتی بسیار زیادی هستند که اگر درست اجرا شوندمی‌تواند سودده باشند و برای اینکه بدانید کدام یک برای شما مناسب است باید اول روحیات و شرایط زندگی خود را درنظر گرفته و سپس چندین بار از آن استراتژی بک تست بگیرید.

پس شما اگر میخواهید به معامله‌گر موفق تبدیل شوید باید مدام عملکرد معاملات خود و همچنین کارایی استراتژی خود را مورد بررسی قرار داده وهمیشه در مسیر پیشرفت باشید. برای اینکار شما تمام معاملات خود را در پلن معاملاتی خودباید ثبت کنید و با ثبت اطلاعات شما یک ژورنال معاملاتی دارید. در جدول زیر نمونه‌ای از اطلاعاتی که در یک ژورنال معاملاتی باید ثبت کنید مشاهده می‌کنید:

پلن معاملاتی چیست | نمونه ژورنال نویسی
پلن معاملاتی چیست | نمونه ژورنال نویسی
  1. تاربخ
  2. نام ارز
  3. حجم ورود
  4. قیمت ورود
  5. نسبت سود به ضرر
  6. حد ضرر
  7. حد سود
  8. دلیل معامله
  9. نتیجه معامله

با ثبت مداوم معاملات خود در ژورنال معاملاتی در یک دوره مثلاً ۶ ماهه، شما متوجه اشتباهات معاملاتی خود شده و می‌توانید آنها را اصلاح کنید، همچنین بازده استراتژی‌ شما مشخص شده وبهتر می‌توانید برای تغییر آن تصمیم بگیرید. در نتیجه روز به روز معاملات بهتری را انجام خواهید داد.

 

مدیریت احساسات با استفاده از پلن معاملاتی

به صراحت می‌توان گفت که هیجانات و احساسات، عواملی هستند که باعث از بین رفتن معامله‌گران مبتدی و حتی حرفه‌ای می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید یک طرح معاملاتی دقیق و درست داشته که شما بدانید چه کاری را در چه زمانی باید انجام دهید تا دیگران طبق هیجانات و احساسات خود عمل نکنید.

اگر برنامه یا پلن معاملاتی برای خود ننویسید، در شرایط مختلف بازار، احساس حرص یا طمع می‌تواند جلوی خرید یا فروش به موقع را بگیرد که درنتیجه منجر به ضررهای سنگین برای شما خواهد شد.

داشتن نظم معاملاتی

برای تبدیل به یک تریدر حرفه‌ای باید در کار و معاملات خود نظم داشته باشید و مانند یک ساعت عمل کنید. برعکس تصورات افراد عادی، حرفه معامله‌گری انعطاف پذیر نیست، اگر بدون برنامه و هر زمان که دوست داشتید بخواهید معامله کنید به نتیجه مطلوبی نخواهید رسید.

ولی اگر هدفتان از ترید در بازارهای بزرگ مالی کسب سود مستمر باشد، همیشه باید طبق برنامه مشخص و نظم خاصی معامله کنید، حتی برای خواب خود هم باید زمانی را مشخص کنید، چراکه خواب کافی تمرکز و راندمان شما را در این حرفه بسیار بالا می‌برد.

مدیریت بهتر ریسک و سرمایه

بهتر است این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که فقط ۳۰ درصد معامله‌گری تحلیل تکنیکال و فاندامنتال است و ۷۰ درصد آن مدیریت ریسک و سرمایه است، اگر مدیریت ریسک را در تمام معاملات خود رعایت کنید نتیجه معاملات شما در نهایت به سود منتهی می‌شود.

و انجام مدیریت ریسک و سرمایه فقط زمانی قابل اجرا است که شما پلن معاملاتی برای خود نوشته باشید . اولین قدم در مدیریت ریسک تعیین حد سود و ضرر و مقدار پولی که در هر معامله وارد می‌کنید است، که باید در برنامه معاملاتی شما نوشته شود. بعد از نوشتن آنها شما جلوی ضررهای سنگین را گرفته‌اید.

 

روش نوشتن پلن معاملاتی

اما بعد از تمام این مسائل باید قبل از تدوین یک پلن معاملاتی به موارد زیر توجه کنید

۱- انگیزه های خود را برای معامله کردن تعریف کنید

۲- مشخص کنید در طول روز یا هفته چه مقدار زمان می‌خواهید برای ترید اختصاص دهید

۳- هدف های خود را بطور واضح مشخص کنید

۴- یک استراتژی معاملاتی برای خود نوشته و به آن پایبند باشید

۵- نسبت حد سود به حد ضرر را برای استراتژی خود معلوم کنید (R/R)

۶- یک مقدار مشخصی از سرمایه را برای شروع کار تعیین کنید

۷- تمامی معاملات خود را به صورت ژورنال معاملاتی ثبت کنید

 

سخن پایانی

شما برای شروع می‌توانید با یک پلن معاملاتی ساده شروع کرده و به مرور زمان آن را با جزئیات بیشتر و کامل‌تری ثبت کنید، که در نهایت با انجام این کارها شما عملکرد خود را در طول یک مدت زمان مشخص مثل ۶ ماه یا یک سال مورد بررسی قرار داده و بهتر می‌توانید ایرادات خود را در حرفه معاملاه‌گری پیدا کنید.

اما اگر می‌خواهید از همان ابتدا این کار را بصورت حرفه‌ای انجام دهید میتوانید در دوره  آموزش ژورنال نویسی آکادمی استاد ترید ثبت نام کنید و در پایان فایل اکسل مخصوص ژورنال نویسی و ثبت معاملات را بصورت کامل و جامع دریافت کنید.

چطور با تخفیف کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنیم؟

در اینستاگرام

پیج استاد ترید را دنبال کنید

در تلگرام

کانال استاد ترید را دنبال کنید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارزش دوره: 17٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: 11,800,000 تومان