آموزش رایگان صفر تا صد فارکس

در این صفحه از سایت آکادمی استاد ترید با برگزاری دوره حضوری فارکس برای شما عزیزان آموزش رایگان فارکس آماده کرده ایم، پیشنهاد می‌کنیم تمامی مباحث را بخوبی بخوانید و هر سئوال یا نکته ای بود در بخش پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید همواره سعی کرده ایم بهرین خدمات را برای علاقه مندان حوزه بازارهای مالی در اختیار شما بزرگواران قرار دهیم…

آموزش فارکس رایگان ؛ آشنایی مقدمات ورود به بازار فارکس

امروزه بازارهای معاملاتی نظیر فارکس به یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای کسب درآمد و رسیدن به سود بالا تبدیل شده‌اند. طبیعتا برای دست‌یابی به سود در چنین بازارهایی باید با قوائد و تکنیک‌های مختلف آن آشنایی داشته‌ باشید. در این مطلب با بررسی دوره آموزش فارکس رایگان تلاش شده تا اطلاعات لازم در زمینه بازار فارکس، از مقدماتی‌ترین اطلاعات تا سطح پیشرفته، در اختیار شما قرار بگیرد و به طور کامل تجربه لازم برای حضور موفق در بازار فارکس به شما ارائه شود.

فارکس چیست؟

پیش از هرچیز برای ورود به بازار فارکس با این موضوع آشنا شوید که اصلا فارکس چیست و چه معنایی دارد؟ کلمه FOREX مخفف اصطلاح Foreign Exchange Market بوده و معنای آن تبادل ارزهای خارجی است. این بازار بستری است تا معامله‌گران بتوانند از طریق آن به خرید و فروش ارزهای مختلف پرداخته و از این طریق کسب درآمد کنند.

در بازار فارکس موسسات و سازمان‌های بزرگ جهانی، بانک‌ها، شرکت‌های چند ملیتی، تجار، برندهای مختلف، ارزهای متفاوت، نمادهای نفت، طلا و … را می‌توان مورد معامله قرار داد. با توجه به گستردگی این بازار و تعداد بالای معامله گران، آموزش اصولی فارکس راه‌کاری مناسب برای کسب درآمد بالا به شمار می‌آید.

یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های فارکس آن است که مکان فیزیکی مشخصی ندارد و معامله‌گران از طریق خرید و فروش نمادهای مورد نظر خود در اینترنت می‌توانند معاملات خود را به ثبت برسانند.

 

کارگزاری یا بروکر فارکس چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

یکی دیگر از تعاریف مهمی که در آموزش فارکس رایگان باید به آن پرداخته شود، بروکر یا کارگزاری است. در واقع بروکرها شرکت‌هایی هستند که به عنوان واسطه، امکان دسترسی معامله‌گران به بسترهای مناسب برای خرید و فروش ارزها را در بازار فارکس فراهم می‌کنند.

در حوزه فارکس بروکرهای پرشماری مشغول  فعالیت هستند که از نظر خدمات کارمزد و موارد دیگر با یکدیگر تفاوت دارند، با توجه به این موضوع معامله‌گران پیش از آغاز فعالیت خود در بازار فارکس باید به دنبال بروکری معتبر و مطمئن باشند. یکی از راه‌های سنجش اعتبار بروکرها، بررسی رگوله آن‌ها است.

آشنایی با مفهوم رگولاتوری در فارکس

رگولاتوری‌ها در فارکس، نهادهای نظارتی دولتی یا خصوصی هستند که از نظر قانونی و مالی بر کارگزاری‌های فارکس نظارت می‌کنند. این نظارت با اعتبار بروکرها یا کارگزاری‌های فارکس رابطه‌ای مستقیم دارد.

طبیعتا عدم برخورداری از رگوله مناسب موجب می‌شود تا احتمال کلاهبرداری و از دست رفتن سرمایه تریدرها افزایش یابد، به همین دلیل معامله‌گران فارکس باید توجه ویژه‌ای به اعتبار رگوله بروکر مورد نظر خود داشته باشند.

در سطح جهان رگوله‌های مختلفی فعالیت می‌کنند که هر کدام با توجه به کشوری که دفتر مرکزیشان در آن قرار دارد و هم‌چنین موارد دیگر، از میزان اعتبار متفاوتی برخوردارند. از جمله رگوله‌های شناخته شده در حوزه فارکس می‌توان به: FSC، FSP، FSA، CMB، NAFD، FMA، NFA، FINMA و … اشاره کرد.

اسپرد (Spread) در فارکس

اسپرد یکی از اصطلاحات تخصصی فارکس است. در واقع این اصطلاح به تفاوت میان قیمت خرید و فروشی که یک معامله‌گر برای ورود به نماد معاملاتی مشخصی باید بپردازد اشاره دارد. اسپرد از جنبه‌های زیادی به کارمزد شباهت دارد و مقدار آن در میان بروکرهای مختلف متفاوت است. طبیعتا هر اندازه که میزان اسپرد نماد کوچک‌تر باشد، به سود معامله‌گران خواهد بود.

عوامل مختلفی می‌تواند بر میزان اسپرد یک معامله تاثیرگذار باشد که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا خواهید شد:

·       نقدینگی و حجم

در بازار فارکس، هنگام که حجم معاملاتی افزایش یابد، اختلاف خرید و فروش به حداقل می‌رسد و به همین دلیل میزان اسپرد نیز کم‌ می‌شود. طبیعتا معامله کردن نمادی ناشناخته که حجم معاملات آن کم است، با نمادی محبوب مانند اپل یا نمادهای نفتی تفاوت دارد و میزان اسپرد نمادهای ناشناخته بیش‌تر خواهد بود.

·       زمان ثبت معامله

در زمان‌هایی که بازارهای مالی بزرگ فعالیتی ندارد و اصطلاحا زمان غیر اداری بازار جهانی است، با توجه به حجم پایین معاملات، میزان کارمزد معامله‌ها افزایش می‌یابد. این زمان به وقت ایران بین ساعات ۲۴ تا ۲ بامداد است.

پیپ (Pip) فارکس چیست؟

پیپ یک واحد اندازه‌گیری است که تغییر نسبت بین دو ارز را نمایان می‌کند. به عنوان مثال اگر EUR/USD از ۱.۱۰۵۰ تا ۱.۱۰۵۱ حرکت کند، افزایش قیمت ایجاد شده معادل یک پیپ است. به عبارت دیگر بروکرهایی که قیمت خود را با ۴ رقم اعشار نشان می‌دهند، آخرین رقم اعشاری نرخ پیپ جفت ارز را نمایان می‌کند.

یک رقم اعشار بعد از پیپ، معرف پیپت است که این عدد برای افرادی که از نوسانات روزانه یا ساعتی برای معاملات خود استفاده می‌کنند، می‌تواند بسیار کاربردی و موثر باشد.

اهمیت جفت ارزها در بازار فارکس

در بازار فارکس نمادهای معاملاتی در قالب جفت ارزها خرید و فروش می‌شود. هر جفت ارز در بازار فارکس ارزش متفاوتی دارد و برای محسابه آن باید قیمت دو ارز در نظر گرفته شده را در مقایسه با یکدیگر مدنظر قرار دهید.

به عنوان مثال جفت ارز EUR/USD به عنوان پرمتقاضی‌ترین جفت ارز در بازار فارکس شناخته می‌شود و قیمت آن به این صورت تعریف می‌شود که برای خرید هر واحد از نماد نخست که یورو به شمار می‌آید، به چه میزان از نماد دوم نیاز است.

اصلی ترین نمادها در فارکس

برخلاف بازارهایی نظیر بورس که معامله‌گران می‌توانند از میان صدها نماد مختلف نماد مورد نظر خود را انتخاب کنند، در بازار فارکس تنها هشت نماد اصلی مطرح است که این نمادها بخش عمده‌ای از معاملات فارکس را در دل خود جای می‌دهند. این نمادها به شرح زیر هستند:

  • دلار آمریکا (USD)
  • دلار کانادا (CAD)
  • دلار نیوزلند (NZD)
  • دلار استرالیا (AUD)
  • یورو (EUR)
  • پوند انگلیس (GBP)
  • ین ژاپن (JPY)
  • فرانک سوئیس (CHF)

ارزهای ذکر شده بخش عمده‌ای از بازار فارکس را در اختیار خود قرار داده‌اند، به‌گونه‌ای که تنها حدود ۴ درصد از تمامی معاملات فارکس متعلق به دلار آمریکا است. علاوه بر نمادهای ذکر شده نمادهای دیگری نیز از جمله ارزهای دیجیتال و نمادهای غیر ارزی نظیر: فلزات، نفت، گاز و سهام شرکت‌های معتبر نیز جزء نمادهای پرطرفدار در بازار فارکس محسوب می‌شوند.

لوریج در معاملات فارکس

یکی دیگر از تعاریف مهمی که در آموزش فارکس رایگان باید به آن پرداخته شود، اصطلاح لوریج (Leverage) است. در واقع لوریج نوعی وام است که به معامله‌گران این اختیار را می‌دهد تا بتوانند بیش‌تر از میزان سرمایه خود، بتوانند اقدام به خرید نمادهای معاملاتی کنند.

همانگونه که لوریج بالا می‌تواند سود بسیار مناسبی را برای معامله‌گران به ارمغان بیاورد، استفاده غیر اصولی از آن نیز می‌تواند خسارت عظیمی را ایجاد کرده و به سادگی سرمایه شما را از بین ببرد، به همین دلیل باید به شکلی صحیح از این اهرم مالی استفاده کرد.

برای آشنایی بهتر با لوریج بهتر است با یک مثال به بررسی این اصطلاح پرداخته شود. به عنوان مثال میزان لوریج ۱ به ۱۰۰ می‌تواند کمک کند تا با میزان ۱۰۰ دلار بتوانید حدود ۱۰۰۰۰ دلار را مدیریت کنید. میزان لوریج می‌تواند مقدارهای مختلفی داشته باشد.

استفاده از لوریج موجب می‌شود تا تغییرات روند بازار تاثیری چند برابر حالت عادی داشته باشد؛ در نتیجه در صورت زیان نیز تاثیر منفی آن چند برابر خواهد بود. تمامی بروکرهای فعال در فارکس تحت پوشش پلتفرمی به نام مارجین قرار دارند.

این نرم افزار حساب شما را بررسی کرده و در صورتی که ملزومات معاملات مارجین در فارکس را  رعایت نکرده باشید، سرمایه شما را نقد می‌کند و به عبارتی اجازه نمی‌دهد که حساب شما منفی شود.

سواپ (swap) چیست؟

بسیاری از افراد کم‌تجربه در بازارهای مالی نظیر فارکس، مفهوم سواپ یا کارمزد را با مفهوم اسپرد یکی می‌دانند. سواپ هزینه‌ای است که در قبال باز نگه‌داشتن یک پوزیشن از تریدرها دریافت می‌شود. میزان سواپ دریافتی می‌تواند بر سودی که از معاملات به دست می‌آورید تاثیر داشته باشد.

نرخ سواپ به معاملاتی تعلق می‌گیرد که از طریق لوریج انجام می‌شوند؛ با بازکردن یک پوزیشن از طریق لوریج، فرد معامله‌گر عملا با سرمایه‌ای بیش‌تر از سرمایه اصلی خود که از آن به عنوان سرمایه قرضی یاد می‌شود، آن پوزیشن را تامین مالی می‌کند.

نرخ سواپ تا حد زیادی به عواملی از جمله: بروکر، نوع پوزیشن، ابزارهای مالی، مدت زمان باز بودن پوزیشن و میزان ارزش پوزیشن بستگی دارد.

اصطلاحات رایج برای توصیف تغییرات قیمت  

به طور معمول، سرمایه‌گذاران در بازارهای مالی، برای بررسی میزان سود و زیان خود در معاملات از اصطلاحات مختلفی استفاده می‌کنند که شامل پیپ، پوینت و تیک می‌شود.

با مفهوم پیپ در بخش‌های قبل آشنا شدید، در این قیمت به بررسی دو تعریف پوینت و تیک پرداخته می‌شود:

·       پوینت (Point)

پوینت یا پیپت به پنجمین رقم بعد از اعشار اشاره دارد و مقدار این عدد برابر است با ۰.۱ پیپ. به عنوان مثال در جفت ارز یورو و دلار قیمت ۱.۱۵۸۴۲ است که عدد اعشاری ۲ نمایانگر پوینت و عدد ۴ نشان‌دهنده پیپ است.

·       تیک

تیک به کوچک‌ترین میزان تغییر قیمت در سمت راست اعشار اشاره دارد. بر مبنای شاخص IG تغییر قیمت از ۱.۵۸۳۴ به ۱.۵۸۳۵ تغییر یابد، میزان تغییر آن معادل یک تیک در نظر گرفته می‌شود.  

اردر (order) در بازار فارکس چیست ؟

اصطلاح اُردر به معنای ورود یا خروج از معامله است. به عبارتی ساده‌تر اردر را می‌توان خرید و فروش ارز در بازار فارکس تعریف کرد. انواع اردرها را می‌توان در دسته اصلی تقسیم بندی کرد که شامل مارکت اردر و پندینگ اردر می‌شود.

·       مارکت اردر (Market Order)

این نوع از دستورها برای خرید یا فروش ارزها با بهترین قیمت موجود است. این معاملات به صورت لحظه‌ای صورت گرفته و در همان لحظه، در راستای خرید یا فروش جفت ارزها ثبت می‌شوند. به طور کلی برای یک نماد دو قیمت bid و ask وجود دارد. هنگامی که بر روی گزینه Sell کلیک کنید، معامله با قیمت bid صورت می‌گیرد؛ اگر بر روی دکمه Buy نیز کلیک کنید، معامله با قیمت Ask انجام می‌شود.

·       پندینگ اردر (Pending Order)

این نوع از سفارش‌ها که از آن‌ها به عنوان سفارش‌های شرطی نیز یاد می‌شود، به معنای خرید و فروش یک ارز در یک قیمت از پیش تعیین شده است. در این نوع از سفارش، تریدر با ایجاد دستوراتی مشخص، تعیین می‌کند تا هنگامی که شرایط خاصی محقق شود (مثلا ارز به سطح قیمت خاصی برسد)، دستور خرید یا فروش معامله ارائه شود.

انواع پندینگ اردرها

پندینگ اردرها را نیز می‌توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد که شامل دستور توقف ورود و دستور محدودیت ورود می‌شود. در ادامه بیش‌تر با انواع این دو دستور و تعاریف مختلف آن آشنا خواهید شد:

·       دستور توقف ورود (stop order)

این دستور به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا در قیمتی بیش‌تر یا کم‌تر از قیمت فعلی، معامله خود را به ثبت برسانند. این نوع از اردر به دو دسته توقف فروش (sell stop) و توقف خرید (buy stop) تقسیم می‌شوند.

دستور بای استاپ برای هنگامی است که تریدر می‌خواهد ببیند آیا نماد مورد نظر از حد مقاومت عبور می‌کند یا نه. در چنین مواقعی فرد با در نظر گرفتن قیمتی بالاتر از قیمت فعلی نماد، سفارش خود را به ثبت می‌رساند و زمانی که نماد از این قیمت عبور کرد، سفارش به ثبت می‌رسد.

دستور سل استاپ نیز زمانی کارایی دارد که قیمت یک نماد از سطح حمایت کم‌تر شده که در چنین مواقعی معامله‌گران با قرار دادن دستور سل استاپ حدی را برای نماد خود تعیین می‌کنند تا در صورتی که قیمت نماد معاملاتی مورد نظر آن‌ها از سطح حمایت کم‌تر شد، آن نماد را به فروش برسانند.

·       دستور محدودیت ورود (Limit Entry orders)

گاهی اوقات شما تمایل دارید تا سفارش نماد مورد نظر خود را با قیمت مشخصی به ثبت برسانید. در این‌گونه مواقع معامله‌گر می‌تواند با در نظر گرفتن اردر لیمیت، سفارش را بر روی قیمت مشخصی تنظیم کرده و زمانی که قیمت بازار با قیمت مورد نظر شخص برابر شد، سفارش خرید یا فروش انجام می‌شود.

دستور بای لیمیت (Buy limit) زمانی کارایی دارد که معامله‌گر، ارزش خرید یک نماد را کم‌تر از قیمت فعلی آن تشخیص دهد، در این‌گونه مواقع معامله‌گر با ثبت سفارش خود در قیمت کم‌تر می‌تواند نماد را با ارزش واقعی آن ثبت سفارش کند.

سفارش سل لیمیت (sell limit) نیز زمانی کارایی دارد که معامله‌گر تمایل داشته باشد تا نماد خود را در قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار به فروش برساند. در این‌گونه مواقع با استفاده از این نوع سفارش، زمانی که قیمت نماد معاملاتی به قیمت مد نظر رسید، دستور فروش نماد اجرا می‌شود.

لات در فارکس و نحوه محسابه آن

یکی دیگر از اصطلاحات بسیار کلیدی در بازار فارکس لات (Lot) است. میان لات و حجم معامله ارتباط مستقیمی وجود دارد و هر واحد لات به عنوان واحدی برای محاسبه حجم معاملات محسوب می‌شود. ارزش هر لات استاندارد در بازار فارکس برابر است با ۱۰۰.۰۰۰ واحد از آن ارز. با توجه به میزان بالای این حجم، واحدهای کوچک‌تری نیز برای لات در نظر گرفته شده که شامل مینی لات (mini lot)، میرکو لات (micro lot) و نانو لات می‌شود.

میان لات و پیپ ارتباط مستقیمی وجود دارد. در واقع قیمت هر پیپ به میزان لات در فارکس خریداری می‌شود و قیمت هر پیپ برای لات استاندارد برابر با ۱۰ دلار است و برای انواع دیگر لات مطابق جدول زیر است:

اندازه لات

قیمت هر پیپ

مینی

۱ دلار

میکرو

۰.۱ دلار

نانو

۰.۰۱ دلار

آغاز معاملات در فارکس

حال که با اصطلاحات رایج در آموزش فارکس رایگان آشنا شدید، باید به بررسی مراحل لازم برای آغاز فعالیت در بازارهای مالی پرداخته شود:

·       انتخاب بروکر

اگر قصد معامله در بازارهای مالی را دارید، باید پیش از هرچیز بروکر مورد نظر خود را انتخاب نمایید. بروکرها به عنوان واسطه‌ها امکان ارتباط معامله‌گران و ثبت سفارش آن‌ها در بازارهای مالی را فراهم می‌کنند. در چنین شرایطی انتخاب یک بروکر مناسب و مطمئن راه‌کاری است که می‌تواند مقدمات آغاز فعالیت در بازار فارکس را فراهم کند.

·       افتتاح حساب دمو

پیش از واریز وجه به حساب بروکر و آغاز فعالیت رسمی خود در بازار فارکس، بهتر است به دنبال کسب تجربه و آشنا شدن با فضای معامله در این بازار باشید. بهترین راه‌کاری که می‌توانید در این زمینه به کار بگیرید، افتتاح حساب دمو است. این حساب به شما کمک می‌کند تا بتوانید بدون نیاز به پرداخت پول نمادهای معاملاتی مختلف را خرید و فروش کرده و بدون نیاز به پرداخت سرمایه، در بازار فارکس کسب تجربه نمایید.

·       آموزش  

بسیاری از افراد با وعده‌های دروغین نظیر آموزش فارکس به زبان ساده و با استفاده از سیگنال‌های رایگان، اقدام به ورود به بازار فارکس می‌کنند، اغلب این افراد در مدت زمانی کوتاه تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند. اگر قصد شما از ورود به بازار فارکس کسب سرمایه است، باید پیش از هر چیز به صورت اصولی آموزش دیده و با نحوه استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال فارکس و معامله در بازار فارکس آشنا شوید.

·       مدیریت سرمایه

یکی از اصلی‌ترین دلایل عدم موفقیت تریدرها، به ناتوانی آن‌ها در مدیریت سرمایه خود مربوط می‌شود. به طور معمول افراد در مواقع حساس نمی‌توانند احساسات خود را کنترل کنند و به همین دلیل به سادگی سرمایه خود را از دست می‌دهند. آشنایی با اصول مدیریت سرمایه به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا از سرمایه خود محافظت کرده و به سود مورد نظر خود دست پیدا کنند.

ساعات معاملاتی بازار فارکس

بازار فارکس، بازاری ۲۴ ساعته بوده که امکان فعالیت شبانه‌روزی بجز روزهای غیراداری یعنی روزهای شنبه و یک‌شنبه را دارد. بازار جهانی از ساعت ۱۰ شب یکشنبه به وقت گرینویچ آغاز شده و در طی ۲۴ ساعت به سمت کشورهای غربی می‌رود. به مدت زمانی که هر کدام از بازارهای کشورهای مختلف باز است سشن گفته می‌شود.

 به طور کلی ۴ سشن معاملاتی برای ۴ قاره وجود دارد که شامل سشن‌های استرالیا، ژاپن، اروپا و آمریکا می‌شود. هر سشن معاملاتی ۹ ساعت بوده و طبیعتا در بعضی از ساعات روز ممکن است برخی از ساعات این سشن‌ها با یکدیگر هم‌زمان باشد. در واقع زمانی که به عنوان مثال سشن استرالیا باز است، کاربران بقیه کشورها نیز می‌توانند در این بازار به معامله بپردازند و محدودیتی از این بابت وجود ندارد.

برای انتخاب بهترین سشن معاملاتی باید به جفت ارزی که قصد معامله آن را دارید توجه کنید. به عنوان مثال اگر جفت ارز مد نظر شما در سشن ترکیه باشد، بهتر است تا در این سشن معاملاتی، اقدام به خرید و فروش ارز کنید.

تحلیل در فارکس

حال که قدری با مفاهم اولیه و مقدماتی در فارکس آشنا شدید، بهتر است به بررسی انواع تحلیل در فارکس پرداخته شود. در بازار فارکس معامله‌گران برای آن‌که بتوانند نمادی رو به رشد و پرسود را بیابند، از روش‌های مختلف تحلیل بازار استفاده می‌کنند که شامل سه روش تحلیل تکنیکال، بنیادی و سنتیمنت می‌شود:

·       تحلیل تکنیکال فارکس

از پرکاربردترین روش‌های تحلیلی در بازار فارکس تحلیل تکنیکال است. در این روش، با بررسی نمودار قیمت یک نماد و تحلیل رفتار آن در گذشته، تلاش می‌شود تا روند احتمالی یک نماد را پیش‌بینی کرد. در واقع در تحلیل تکنیکال فارکس یک اصل مهم وجود دارد که بیان می کند رفتار یک نماد در گذشته می‌تواند دوباره تکرار شود.

بر مبنای همین اصل و با تکنیک‌های مختلفی که در این روش وجود دارد، تلاش می‌شود تا آینده یک نماد معاملاتی را پیش‌بینی کرد. در تحلیل تکنیکال، اصلی‌ترین عنصری که با آن آینده یک نماد را می‌توان پیش‌بینی کرد، چارت یا نمودار قیمتی است.

·       تحلیل بنیادی فارکس

در تحلیل بنیادی یا فاندامنتال (Fundamental) معامله‌گران به جای تمرکز بر روی چارت‌ها و نمودارها، با بررسی داده‌ها و اخبار اقتصادی مختلف، روند احتمالی یک نماد معاملاتی را پیش‌بینی کنند. روزانه اخبار مختلفی در رابطه با رویدادهای اقتصادی و مسائل مختلف منتشر می‌شود که هر کدام می‌تواند بر روندی یک نماد مرتبط تاثیرگذار باشد.

تریدرهای باتجربه با بررسی عوامل اقتصادی و اخبار مختلف، با به کارگیری تحلیل بنیادی، تلاش می‌کنند تا تاثیر این عوامل را بر روند صعودی یا نزولی یک نماد بررسی کرده و بر مبنای آن برای خرید یا فروش این نماد اقدام کنند.

·       تحلیل سنتیمنت فارکس

تحلیل سنتیمنت Sentiment سبکی از تحلیل است که در آن احساسات و توقعات فعالیت در بازارهای مالی در رابطه با نمادهای مختلف بررسی شده و بر مبنای آن تلاش می‌شود تا تصمیمات مناسب در مورد یک نماد معاملاتی اتخاذ شود.

میان معامله‌گران مختلف در بازار فارکس، تفاوت‌های بارزی از نظر شخصیت و روحیات وجود دارد و هر کدام می‌توانند دیدگاه متفاوتی نسبت به روند بازار داشته باشند. طبیعتا معامله‌گران بر مبنای همین دیدگاه اقدام به خرید و فروش نماد‌ها می‌کنند، به همین دلیل تحلیل گران در این روش تلاش می‌کند تا با بررسی جریانات موجود در بازار از روند احتمالی نمادهای مختلف مطلع شوند.

آشنایی با چارت های تحلیل تکنیکال در فارکس

همانطور که در قسمت قبل به این موضوع اشاره شد، امروزه تحلیل تکنیکال فارکس به عنوان بهترین و محبوب‌ترین راه‌کار برای پیش‌بینی روند بازار محسوب می‌شود. برای آن‌که تحلیل تکنیکال به شکلی مناسب انجام شود، باید توجه ویژه‌ای به چارت یا نمودار قیمت یک نماد داشت.

نمودارها، در واقع روند تغییر قیمت یک جفت ارز را در بازه زمانی مشخص برای شما نمایان می‌کند. طول این بازه زمانی می‌تواند بسته به نیاز معامله‌گران مقدار متفاوتی از جمله: سالانه، هفتگی، روزانه، ساعتی و … داشته باشد.

تریدرها با استفاده از تکنیک‌های متفاوتی که از تحلیل تکنیکال آموخته‌اند، می‌توانند روند احتمالی نماد را بررسی کرده و بر مبنای آن درخواست خرید یا فروش خود را به ثبت برسانند.

در نمودار یک جفت ارز معمولا محور عمودی، قیمت را نشان داده و محور افقی مقیاس زمانی را نمایان می‌کند. آخرین قیمت در بازه زمانی مشخص، در سمت راست نمودار ترسیم می‌گردد. نمودارها در بازار فارکس انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به نمودار میله‌ای، خطی و شمعی اشاره کرد.

در میان نمودارهای مختلف، اکثر معامله‌گران برای تحلیل نماد مورد نظر خود از نمودارهای شمعی استفاده می‌کنند. در نمودار شمعی که از آن به عنوان نمودار شمعی ژاپنی نیز یاد می‌شود، اطلاعات قیمتی یک نماد در قالب گرافیکی و با رنگ‌بندی سبز و قرمز به معامله‌گران نمایش داده می‌شود که این موضوع خوانش نمودار را به امری آسان مبدل می‌کند.

به طور معمول در یک کندل از نمودار شمعی ۴ قسمت مختلف وجود دارد. بالا ترین قسمت یک کندل که به میله شباهت دارد، نشان‌دهندی بالاترین قیمتی است که آن جفت ارز در بازه زمانی مشخص داشته است. پایین‌ترین قسمت میله نیز کم‌ترین قیمت نماد را در آن بازی زمانی نمایان می‌کند.

قسمت بالایی و پایینی کندل نیز قیمت باز شدن و بسته شدن آن نماد را نمایان می‌کند. در صورتی که قیمت نماد در آن بازه زمانی کاهش یافته باشد، معمولا کندل قرمز رنگ بوده و قسمت بالایی قیمت باز شدن نماد و قسمت پایینی کندل قیمت بسته شدن نماد را نشان می‌دهد.

اگر داخل کندل نیز سبز رنگ باشد، شرایط برعکس بوده و قسمت پایین نشان‌دهنده قیمت باز شدن نماد و قسمت بالایی کندل نشان‌دهنده قیمت بسته شدن نماد خواهد بود.

سطوح حمایت و مقاومت در فارکس

یکی از اصطلاحات پرتکرار در بازارهای مالی سطوح حمایت و مقاومت است. در مسیر یک نمودار همواره روند صعودی و نزولی یک جفت ارز در یک بازه زمانی، می‌تواند روندی مشخص را نمایان کند. سطح حمایت محدوده‌ای از قیمت یک جفت ارز است که در واقع پایین‌ترین میزان قیمت آن را نمایان می‌کند و در راستای جلوگیری از ریزش بیش‌تر در یک روند نزولی تعیین می‌شود.

معمولا زمانی که قیمت یک نماد معاملاتی در حال کاهش باشد، با رسیدن به سطح حمایت این روند نزولی متوقف می‌شود؛ اما اگر قیمت نماد از سطح حمایت نیز کم‌تر شد، این موضوع می‌تواند یک زنگ خطر برای فروش نماد از سوی معامله‌گر باشد.

سطح مقاومت مفهومی عکس حمایت دارد. در واقع زمای که قیمت یک نماد در حال افزایش است، با رسیدن به یک سطح مقاومت، حرکت صعودی آن متوقف شده و با برخورد به سطح حمایت از افزایش قیمت آن جلوگیری می‌شود.

سطوح حمایت و مقاومت می‌تواند با مفهوم عرضه و تقاضا ارتباط مستقیمی داشته باشد. در سطوح حمایتی به طور معمول افزایش تقاضا برای یک جفت ارز رخ داده و در سطوح مقاومت نیز میزان عرضه آن افزایش پیدا می‌کند که این موضوع موجب کاهش قمیت نماد می‌شود.

برای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، باید  به روند قبلی قیمت نماد و الگوهایی که در گذشته اتفاق افتاده است توجه داشت. از این طریق می‌توان به سادگی سطوح مقاومت و حمایت را در بازه‌های زمانی مختلف شناسایی کرده و بر اساس آن سفارشات خود را به ثبت رساند.

بر اساس منطق تحلیل تکنیکال، الگوهای گذشته می‌توانند به دفعات برای یک نماد تکرار شوند. طبیعتا این موضوع ریسک‌هایی را به همراه خواهد داشت و رخ دادن آن به شکل کامل قابل پیش‌بینی نیست. شما می‌توانید با در نظر گرفتن کم‌ترین و بیش‌ترین قیمت پرتکرار یک نماد در بازه زمانی مشخص، سطوح حمایت و مقاومت آن را مشخص نمایید.

بررسی پلتفرم متاتریدر

یکی از اصلی‌ترین ابزارهایی که در بازار فارکس باید با آن به شکل کامل آشنایی داشت، پلتفرم متاتریدر است. امروزه بسیاری از معامله‌گران برای ثبت سفارشات خود و هم‌چنین تحلیل نمادهای معاملاتی مختلف از این ابزار استفاده می‌کنند.

پلتفرم متاتریدر امکان نصب بر روی دستگاه‌های مختلف از جمله: تلفن همراه، کامپیوتر، لپ‌تاپ، آی‌پد و … را داشته و به همین دلیل فرصتی مناسب را به معامله‌گران ارائه می‌دهد تا بتوانند در تمامی لحظات به سادگی معاملات خود را انجام دهند.

در حال حاضر بسیاری از بروکرها خدمات خود را از طریق این پلتفرم به کاربران ارائه می‌دهند. این پلتفرم دارای دو نسخه مختلف متاتریدر ۴ و ۵ است که در سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۰ به بازارهای مالی عرضه شده‌اند.

این نرم افزار به دلیل قابلیت‌های رایگان متعدد و هم‌چنین فضای کاربری ساده‌ای که از آن برخوردار است، به کاربران این امکان را می‌دهد تا بتوانند به سادگی از آن برای معاملات خود استفاده نمایند. برای استفاده از متاتریدر باید پیش از هرچیز نسخه مورد نظر خود را دانلود کرده که شما ‌می‌توانید این کار را از طریق وب‌سایت بروکر مورد نظر خود به سادگی انجام دهید.

در میان دو نسخه مختلف متاتریدر ۴ و ۵، متاتریدر ۴ برای کاربران ایرانی گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شود و به دلیل یک سری امکانات متاتریدر ۴ از جمله افتتاح حساب سنتی و قابلیت‌های دیگر از محبوبیت بیش‌تری در میان معامله‌گران برخوردار است.

سخن پایانی

بازار فارکس به عنوان مشهورترین بازار مالی در جهان شناخته می‌شود. این بازار بزرگ امروزه از سرتاسر جهان معامله‌گران بسیاری را به خود جذب کرده است. امروزه در ایران نیز بسیاری از افراد تمایل دارند تا به این بازار بزرگ وارد شوند. اگر قصد حضوری موفق در بازار فارکس را دارید، باید پیش از هر چیز با اصطلاحات و اصول اولیه آن آشنایی داشته باشید.

در این مطلب از آموزش فارکس رایگان تلاش شد تا بهترین آموزش فارکس به شما ارائه شده و مقدمات حضور شما در بازار فارکس فراهم شود. برای کسب اطلاعات کامل درباره صفر تا صد فارکس می‌توانید همین حالا به سایت استادترید مراجعه نمایید.

ارزش دوره: 17٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان

قیمت جشنواره: 11,800,000 تومان